Efectes positius de reciclar

Si bé, tots som conscients que “hauríem de” reciclar, però no sempre tenim clar el “perquè”. Existeix realment un benefici significatiu si col•loquem una llauna de refresc en una paperera de reciclatge i no solament la tirem a la brossa? Si entenem millor els beneficis del reciclatge i com podem ajudar el medi ambient, estarem més inclinats a incloure este fet com una part natural i important de la vida.

Com el reciclatge ajuda el medi ambient?Hi ha moltes maneres en les quals este fet ajuda el medi ambient.

Algunes de les principals són:

  • Reducció dels abocadors. Els problemes ambientals dels farciments sanitaris són difícils de solucionar. A mesura que es dipositen més residus en els abocadors, més gran es torna el problema. Els productes que no són biodegradables, o tarden a descompondre’s, poden romandre en els abocadors durant segles, sovint, emetent gasos que podrien ser perjudicials per al medi ambient. Mantenir el paper fora dels abocadors és només una manera en la qual el reciclatge ajuda el medi ambient.
  • Reduir el consum d’energia. Els articles de reciclatge, sovint, utilitzen menys energia que la fabricació de productes a partir de fonts verges. La fabricació de paper amb polpa reciclada, per exemple, gasta molta menys energia que l’ús de la fusta nova. Si bé, hi ha beneficis en el cultiu d’arbres, a causa de la quantitat de carboni que consumeixen, açò ha de ser compensat amb el dany que es fa al medi ambient quan posem paper en els abocadors i l’ús d’energia per a produir nous articles.
  • Disminució de la contaminació. Els residus en els abocadors emeten gasos al podrir-se. Açò pot contaminar el medi ambient. Qualsevol que haja passat per un abocador durant l’estiu estarà familiaritzat amb l’olor i les mosques que es poden trobar prop d’este. La reducció dels elements en els abocadors ajudarà a reduir la contaminació que causen estes. Els productes de reciclatge també emeten, normalment, menys carboni, la qual cosa redueix la petjada de carboni d’un producte.
  • Cost. Un altre benefici del reciclatge és que sovint hi ha un important estalvi de costos quan utilitzem productes reciclats. Algunes persones, fins i tot, troben que poden fer diners del reciclatge. El reciclatge de fulles i herba, per exemple, és una excel·lent manera de fer compost. L’ús de compost casolà és, òbviament, molt més barat que la compra d’abonament i és una manera útil d’estalviar diners. I estalviar diners mitjançant el reciclatge, en última instància, ajuda el medi ambient. Si veiem un benefici real en la butxaca, llavors, serem més propensos a sostenir la causa del

El reciclatge és una de les moltes maneres en què podem ajudar el medi ambient. Cada pas que donem, per xicotet que siga, és un més cap a l’ajuda i el suport a l’entorn en el qual vivim. Fer que tots ens involucrem pot ajudar a produir un millor ambient per a les generacions venideres.

No Comments

Post A Comment